studie: Belichting

Duur
1 dag
Lesdagen
donderdag
Maanden:
Januari, maart, juli,
september, november

Lesmateriaal:
Notitieschrift
Toetsmomenten:
Nee
Aantal deelnemers:
4 (max)
Kosten:
€650,-

De Studie

Tijdens een training wordt een student opgeleid in bepaalde specialisaties, die hij/zij in de uitoefening van het audiovisuele vak kan gebruiken.
Deze trainingen stellen een student in staat zich in de markt te positioneren met hoogwaardige kennis en vaardigheden.

 

Bij de training Belichting leert de student alles over licht (optica), lampen/lenzen, accessoires en basistechnieken met betrekking tot belichting. Na deze training weet de student exact welk type licht/lamp de juiste keuze is voor een productie en met welke accessoires het licht “onder controle” kan worden gebracht. Daarnaast leert de student belangrijke praktische zaken om op een professionele manier een belichting te realiseren en daarmee de juiste sfeer te maken.

 

Het Cameracollege maakt tijdens deze studie enkel gebruik van moderne, professionele armaturen (harde- en zachte lichtbronnen), zoals fresnel spotlights, chimera’s, Arri skypanels, Kinoflo, Dedolight aspherische lenssystemen, flags/cutters en uiteraard van high-end camera’s en monitors om de belichting te kunnen beoordelen. 


De docenten aan deze training behoren tot de besten in hun vak. Ze hebben ieder minstens 20 jaar ervaring en zijn nog steeds werkzaam aan televisie-/filmproducties in binnen- en buitenland. Ze zijn lid van (ere-)organisaties zoals het Netherlands Society of Cinematographers (N.S.C.), de Colorist Society International (C.S.I.) of het Guild of Television Cameramen (G.T.C).

 

Doelgroep en Toelatingseisen

Deze studie is geschikt voor iedereen die zich (verder) wil verdiepen in licht en belichting.
Onder deze doelgroep vallen, onder andere: cameramensen, camjo’s, journalisten en/of regisseurs, producenten, fotografen, instellingen/organisaties die gebruik maken van audiovisuele technieken en iedereen die een beroep in de video-, televisie- en/of filmbranche ambieert of een audiovisueel productiebedrijf wil starten.

 

Voor deze studie dient u te beschikken over affiniteit met belichting (geen ervaring vereist), kunt u Nederlands verstaan, spreken en schrijven en bent u in het bezit van een diploma van voortgezet/secundair onderwijs.

 

Indien u vermoedt, niet aan de toelatingseisen te voldoen, kunt u een intake-gesprek met de hoofddocent aanvragen, waarbij we kijken of deelname toch (eventueel in een aangepaste vorm) haalbaar kan zijn.

 Studie – inhoud

Deze studie wordt doorgaans op vaste dagen gepland, maar het is ook mogelijk een alternatieve planning aan te vragen. Hiervoor rekent het Cameracollege geen extra kosten.

We denken graag met u mee.
Alle lesdagen zijn van 10:00uur tot 16:00uur (inclusief lunch), maar kunnen soms uitlopen.

 

Ochtend


Optica 
Theorie: werking/eigenschappen van licht, uitwerken van een lichtplan, terminologie
lux, lumen, candela, polarisatie, constructieve interferentie, hard/zacht licht, driepuntsbelichting

 

Middag


Belichting
Praktijk/Theorie: verschillende armaturen / lighting control, realiseren driepuntsbelichting
gangbare contrast-ratio’s voor film/video, f-stops, gels, flags/cutters, spun/silk, butterfly, high-key/low-key, Rembrandt

Aanmelden Voor Deze Studie

  • TELEFOONNUMMER:
  • Type de Captcha code