Opleiding Montage

Duur
2 weken (6 dagen)
Lesdagen
dinsdag, woensdag, donderdag 
Maanden:
Januari, maart, juli,
september, november

Lesmateriaal:
Notitieschrift,
Elektronische Leeromgeving

Toetsmomenten:
Ja: Tentamen en Praktijktoets 
Aantal deelnemers:
4 (max)
Kosten:
Tijdelijk geen € 1500,-
maar:  € 1250,-

De Studie

De Opleiding Montage is bedoeld om de student op te leiden tot een betrouwbare, professionele editor. Na deze opleiding is hij/zij in staat met (professionele) montage software, binnen afzienbare tijd, beeld- en geluidsmateriaal af te werken tot een aantrekkelijke montage. Men kan dan werken voor zowel de video-sector (producties voor bedrijven, organisaties en instellingen) als broadcast (televisie) en heeft aandacht voor de snel veranderende toepassingen hiervan in de huidige ‘digitale’ maatschappij.


Het vak van editor wordt door het Cameracollege als ambacht beschouwd. Er is dan ook veel aandacht voor de inhoudelijke en regie-matige kant (het overdragen van informatie en/of sfeer), sociale aspecten, timemanagement, (beeld)psychologie naast de gebruikelijke technische theorie en praktijk over videosignalen, montage-hardware en -software. We leiden studenten dus niet op tot technicus of creatieveling, maar een combinatie daarvan (technatieveling).
We adviseren studenten daarnaast over loopbaan-mogelijkheden en wijzen hen op aspecten in houding of persoonlijkheid die daar, in positieve of negatieve zin, een rol in kunnen spelen. Iedere student krijgt zo een duidelijk beeld van zijn/haar mogelijkheden in het vak en de branche.


Het Cameracollege maakt tijdens deze studie enkel gebruik van de meest moderne, professionele software en hardware (Avid Mediacomposer, Davinci Resolve Studio, editcontrollers, referentiemonitoren, grading-panels etc.). Studenten hoeven geen sets te “delen”: iedereen krijgt zijn eigen montage-set tijdens de studie.


De docenten aan de Opleiding Montage behoren tot de besten in hun vak. Ze hebben ieder minstens 20 jaar ervaring en zijn nog steeds werkzaam aan televisie-/filmproducties in binnen- en buitenland. Ze zijn lid van (ere-)organisaties zoals het Netherlands Society of Cinematographers (N.S.C.), de Colorist Society International (C.S.I.) of het Guild of Television Cameramen (G.T.C).

Doelgroep en Toelatingseisen

Deze studie is geschikt voor iedereen die zich op professioneel niveau wil bezighouden met montage.
Onder deze doelgroep vallen, onder andere: (beginnende) editors, camjo’s, cameramensen, journalisten, regisseurs, producenten, fotografen, instellingen/organisaties die gebruik maken van audiovisuele technieken en iedereen die het beroep van editor voor de video-, televisie- en/of filmbranche ambieert of een audiovisueel productiebedrijf wil starten.

 

Voor deze studie dient u te beschikken over affiniteit met montage (geen ervaring vereist), kunt u Nederlands verstaan, spreken en schrijven en bent u in het bezit van een diploma van voortgezet/secundair onderwijs.

 

Indien u vermoedt, niet aan de toelatingseisen te voldoen, kunt u een intake-gesprek met de hoofddocent aanvragen, waarbij we kijken of deelname toch (eventueel in een aangepaste vorm) haalbaar kan zijn.

 Studie – inhoud

Deze studie wordt doorgaans binnen 1 maand gegeven, maar het is ook mogelijk de lesdagen te spreiden over meerdere maanden. Hiervoor rekent het Cameracollege geen extra kosten.

We denken graag met u mee.
Alle lesdagen zijn van 10:00uur tot 16:00uur (inclusief lunch), maar kunnen soms uitlopen.
Houdt u naast het onderstaand lesplan ook rekening met (gemiddeld) 1,5 uur per dag aan thuiswerk (aantekeningen bestuderen, opdrachten en tentamens).

 

Week 1

Montage (dinsdag, woensdag, donderdag)
Theorie: montage-hardware/-software en montage-methodieken
Praktijk: Voorbereiden van projecten en inhoudelijk monteren
Methodieken van Eisenstein, Nouvelle Vague, GPU/CPU, RAID-configuratie, spotten, transcoderen/importeren

 

Week 2

Montage (dinsdag, woensdag,donderdag)
Theorie: systeem-prestatie/optimalisatie, beeldanalyse, effect-toepassing
Praktijk: gebruik van diverse effecten, werken met scopes, primaire colorgrading
Tracking, Keyframing, DAE, Feathering, Alpha-channels, Keying, Matting, 2D/3D-animatie, multi-layered effecten


Aanmelden Voor Deze Studie

  • TELEFOONNUMMER:
  • Type de Captcha code