Steadicam cursus workshop

Duur
3 dagen
Lesdagen
maandag, dinsdag, woensdag
Maanden:
Januari, maart, juli,
september, november

Lesmateriaal:
Notitieschrift
Toetsmomenten:
Nee
Aantal deelnemers:
2 (max) 
Kosten:
€ 1650,-

De Studie

Tijdens een training wordt een student opgeleid in bepaalde specialisaties, die hij/zij in de uitoefening van het audiovisuele vak kan gebruiken.
Deze trainingen stellen een student in staat zich in de markt te positioneren met hoogwaardige kennis en vaardigheden.

 

Bij de training Steadicam richten we ons op de basishandelingen die een steadicam®-operator moet (kunnen) verrichten maar ook veiligheidsaspecten die daarmee samenhangen. Na deze training weet de student hoe hij/zij een steadicam® effectief kan inzetten bij video-/filmproducties en kan een start maken als professioneel steadicam®-operator.

 

Tijdens deze training wordt gewerkt met volledige sleds (uitrusting), dat wil zeggen: met broadcast/cinema camera’s, dus geen lichtgewicht dummy’s. Dat is voor de operator/student fysiek zwaar, maar geeft wel een realistisch beeld van het vak. Een goede gezondheid is dan ook een pré.


De docenten aan deze training behoren tot de besten in hun vak. Ze hebben ieder minstens 20 jaar ervaring en zijn nog steeds werkzaam aan televisie-/filmproducties in binnen- en buitenland. Ze zijn lid van (ere-)organisaties zoals het Netherlands Society of Cinematographers (N.S.C.) of het Guild of Television Cameramen (G.T.C).

 

Doelgroep en Toelatingseisen

Deze studie is geschikt voor iedereen die zich op verantwoorde, veilige wijze wil bezighouden met camerawerk en Steadicam®-operating.
Onder deze doelgroep vallen, onder andere: cameramensen, cinematografen/DP’s, grip-assistenten, iedereen die voorgaande beroepen ambieert, of producenten die meer inzicht in mogelijkheden met betrekking tot steadicam willen ervaren.

 

Voor deze studie dient u te beschikken over affiniteit en ervaring met camerawerk, kunt u Nederlands verstaan, spreken en schrijven en bent u in het bezit van een diploma van voortgezet/secundair onderwijs. Verder is het van groot belang dat u in goede gezondheid bent. Mensen met rugklachten, hartstoornissen e.d. worden uitgesloten.

 

Indien u vermoedt, niet aan de toelatingseisen te voldoen, kunt u een intake-gesprek met de hoofddocent aanvragen, waarbij we kijken of deelname toch (eventueel in een aangepaste vorm) haalbaar kan zijn.

 Studie – inhoud

Deze studie wordt doorgaans op vaste dagen gepland, maar het is ook mogelijk een alternatieve planning aan te vragen. Hiervoor rekent het Cameracollege geen extra kosten.

We denken graag met u mee.
Alle lesdagen zijn van 10:00uur tot 16:00uur (inclusief lunch), maar kunnen soms uitlopen.

 

Dag 1


Steadicam Basisoefeningen 
Theorie: geschiedenis van de steadicam, het systeem en basistermen
Praktijk: bouwen van de steadicam, balanceren, eenvoudige oefeningen

Missionaris, Don Juan, statische- en dynamische balans, iso-elasticiteit, dynamische versnelling, walking the line

 

Dag 2


Steadicam Basis en Geavanceerde oefeningen
Praktijk: bouwen setup, balanceren, uitgebreide oefeningen

Cirkels, obstakels, switches, trappen, low-mode, high-mode

 

Dag 3

 

Steadicam Geavanceerde oefeningen
Praktijk: bouwen setup, balanceren, uitgebreide oefeningen

Cirkels, trappen, softmount, low-mode, high-mode, wireless follow focus, video-zenders, digital bubbles

Aanmelden Voor Deze Studie

  • TELEFOONNUMMER:
  • Type de Captcha code