Beeldcompositie

Duur
1 dag
Lesdagen
donderdag
Maanden:
Januari, maart, juli
september, november

Lesmateriaal:
Notitieschrift 
Toetsmomenten:
Nee 
Aantal deelnemers:
4 (max)
Kosten:
€ 575,-

De Studie

Tijdens een training wordt een student opgeleid in bepaalde specialisaties, die hij/zij in de uitoefening van het audiovisuele vak kan gebruiken.
Deze trainingen stellen een student in staat zich in de markt te positioneren met hoogwaardige kennis en vaardigheden.

 

Bij de training Beeldcompositie krijgt de student inzicht in conventionele en onconventionele technieken om een beeld vorm te geven. Na deze training weet de student exact wat een kijker verwacht en hoe hij/zij met beeldcompositie emoties bij de kijker kan oproepen of een boodschap kan overdragen. Daarnaast leert de student beargumenteren waarom een bepaalde beeldcompositie wel of niet werkt.

 

Het Cameracollege maakt tijdens deze studie enkel gebruik van de meest moderne, professionele camera’s (broadcast-norm of hoger, HD, 2K of UltraHD), met alle gangbare accessoires zoals statieven, lichtsets, fieldmonitors, audio/video-zenders, matteboxen, filtersets, etc. 


De docenten aan deze training behoren tot de besten in hun vak. Ze hebben ieder minstens 20 jaar ervaring en zijn nog steeds werkzaam aan televisie-/filmproducties in binnen- en buitenland. Ze zijn lid van (ere-)organisaties zoals het Netherlands Society of Cinematographers (N.S.C.), de Colorist Society International (C.S.I.) of het Guild of Television Cameramen (G.T.C).

Doelgroep en Toelatingseisen

Deze studie is geschikt voor iedereen die zich (verder) wil verdiepen in beeldcompositie.
Onder deze doelgroep vallen, onder andere: cameramensen, vormgevers, animators, editors, camjo’s, journalisten en/of regisseurs, producenten, fotografen, instellingen/organisaties die gebruik maken van audiovisuele technieken en iedereen die een beroep in de video-, televisie- en/of filmbranche ambieert of een audiovisueel productiebedrijf wil starten.

 

Voor deze studie dient u te beschikken over affiniteit met video/film (geen ervaring vereist), kunt u Nederlands verstaan, spreken en schrijven en bent u in het bezit van een diploma van voortgezet/secundair onderwijs.

 

Indien u vermoedt, niet aan de toelatingseisen te voldoen, kunt u een intake-gesprek met de hoofddocent aanvragen, waarbij we kijken of deelname toch (eventueel in een aangepaste vorm) haalbaar kan zijn.

 Studie – inhoud

Deze studie wordt doorgaans op vaste dagen gepland, maar het is ook mogelijk een alternatieve planning aan te vragen. Hiervoor rekent het Cameracollege geen extra kosten.

We denken graag met u mee.
Alle lesdagen zijn van 10:00uur tot 16:00uur (inclusief lunch), maar kunnen soms uitlopen.

 

Ochtend


Geschiedenis van beeldcompositie
Theorie: regel van derden, hoofdruimte, kijkrichting, compositiebalans, camerastandpunten

 

Middag


Oefening in cameravoering
Praktijk: Oefening onder begeleiding van een ervaren cameraman/-vrouw, die verder nog operationele tips/trucs geeft

 

De dag wordt afgesloten met een klassikale evaluatie van het beeldmateriaal en de uitreiking van de certificaten

Aanmelden Voor Deze Studie

  • TELEFOONNUMMER:
  • Type de Captcha code