DSLR Camera

Duur
2 dagen
Lesdagen
donderdag, vrijdag
Maanden:
Januari, maart, juli
september, november

Lesmateriaal:
Notitieschrift
Toetsmomenten:
Nee
Aantal deelnemers:
2 (max)
Kosten:
Tijdelijk geen € 850,-
maar: €700,-

De Studie

Tijdens een training wordt een student niet opgeleid voor een vak (zoals bij de opleidingen van het Cameracollege), maar krijgt hij/zij kort en diepgaand les over een bepaald onderwerp.

 

Bij de DSLR training krijgen studenten inzicht en vaardigheden die nodig zijn voor (low budget) cinematografisch camerawerk. Daarbij moet men denken aan: videoclips, commercials, kunstfilms/(korte)speelfilms, bedrijfsfilms. Na deze training is de student in staat met behulp van fotocamera’s en bijpassende accessoires op een technisch verantwoorde manier producties te maken.

 

Het Cameracollege maakt tijdens deze studie enkel gebruik van moderne, professionele DSLR/Mirrorless camera’s, met alle gangbare accessoires zoals statieven, shouldermounts, lichtsets, HD-monitors, mixers, matteboxen, filtersets, follow-focus, Boompole’s,etc. 


De docenten aan deze training behoren tot de besten in hun vak. Ze hebben ieder minstens 20 jaar ervaring en zijn nog steeds werkzaam aan televisie-/filmproducties in binnen- en buitenland. Ze zijn lid van (ere-)organisaties zoals het Netherlands Society of Cinematographers (N.S.C.), de Colorist Society International (C.S.I.) of het Guild of Television Cameramen (G.T.C).

 

Doelgroep en Toelatingseisen

Deze studie is geschikt voor iedereen die zich op professioneel niveau wil bezighouden met (low-budget) filmische producties..
Onder deze doelgroep vallen, onder andere: cameramensen die geïnteresseerd zijn in cinematografie of bijscholing wensen, fotografen die willen uitbreiden met cinematografie-productie, muziekvideo/reclame/bedrijfsfilm producenten en iedereen die het beroep van Director of Photography, camera-assistent, gaffer ambieert.

 

Voor deze studie dient u te beschikken over affiniteit met camerawerk (enige ervaring vereist), kunt u Nederlands verstaan, spreken en schrijven en bent u in het bezit van een diploma van voortgezet/secundair onderwijs.

 

Indien u vermoedt, niet aan de toelatingseisen te voldoen, kunt u een intake-gesprek met de hoofddocent aanvragen, waarbij we kijken of deelname toch (eventueel in een aangepaste vorm) haalbaar kan zijn.

 Studie – inhoud

Deze studie wordt doorgaans op vaste dagen gepland, maar het is ook mogelijk een alternatieve planning aan te vragen. Hiervoor rekent het Cameracollege geen extra kosten.

We denken graag met u mee.
Alle lesdagen zijn van 10:00uur tot 16:00uur (inclusief lunch), maar kunnen soms uitlopen.

 

Dag 1


DSLR Camerasystemen
Theorie: lenzen, sensoren, DSP, recorders, voor- en nadelen van DSLR
Praktijk: uitleg camera-setup, shots maken vanaf statief, werken met filters
CMOS sensoren, fotolenzen, colorspace/gammaspace, 8bit/10bit codecs, LOG, dynamiek 

 

Dag 2


Camerasystemen en accessoires
Theorie: menu-structuren, veelgebruikte accessoires, licht&geluid
Praktijk: werken met sliders, shoulder-support, audiorecorders/zenders, belichting
Sliders, parallax werking, frequenties, phantompower, ingangsgevoeligheid, contrastratio, LED licht, driepuntsbelichting 

Aanmelden Voor Deze Studie

  • TELEFOONNUMMER:
  • Type de Captcha code