studie-kosten: Grip&Support

Duur
1 dag 
Lesdagen
dinsdag
Maanden:
Januari, maart, juli,
september, november

Lesmateriaal:
Notitieschrift
Toetsmomenten:
Nee
Aantal deelnemers:
3 (max) 
Kosten:
€ 750,-

De Studie

Tijdens een training wordt een student opgeleid in bepaalde specialisaties, die hij/zij in de uitoefening van het audiovisuele vak kan gebruiken.
Deze trainingen stellen een student in staat zich in de markt te positioneren met hoogwaardige kennis en vaardigheden.

 

Bij de training grip leert de student alles over de technieken om apparatuur te bevestigen of in beweging te brengen. Na deze training kan hij/zij dan ook keuzes maken voor geschikte accessoires als statieven, dolly’s, jibs en/of cranes voor video-/filmproducte. Daarnaast begrijpt de student hoe deze apparatuur functioneert / moet worden bediend.

 

Tijdens deze studie wordt enkel gebruik gemaakt van modern, professioneel support materiaal van Matthews, Sachtler, Panther, solid grip systems, Movietech e.d. 


De docenten aan deze training behoren tot de besten in hun vak. Ze hebben ieder minstens 20 jaar ervaring en zijn nog steeds werkzaam aan televisie-/filmproducties in binnen- en buitenland. Ze zijn lid van (ere-)organisaties zoals het Netherlands Society of Cinematographers (N.S.C.), de Colorist Society International (C.S.I.) of het Guild of Television Cameramen (G.T.C).

 

Doelgroep en Toelatingseisen

Deze studie is geschikt voor iedereen die zich op verantwoorde, veilige wijze wil bezighouden met grip/supportmateriaal..
Onder deze doelgroep vallen, onder andere: cameramensen, cinematografen/DP’s, grip-assistenten, lichtassistenten, iedereen die voorgaande beroepen ambieert, of producenten die meer inzicht in mogelijkheden met betrekking tot support/grip willen ervaren.

 

Voor deze studie dient u te beschikken over affiniteit met video/film (enige ervaring vereist), kunt u Nederlands verstaan, spreken en schrijven en bent u in het bezit van een diploma van voortgezet/secundair onderwijs. Een goede gezondheid is een pré.

 

Indien u vermoedt, niet aan de toelatingseisen te voldoen, kunt u een intake-gesprek met de hoofddocent aanvragen, waarbij we kijken of deelname toch (eventueel in een aangepaste vorm) haalbaar kan zijn.

 Studie – inhoud

Deze studie wordt doorgaans op vaste dagen gepland, maar het is ook mogelijk een alternatieve planning aan te vragen. Hiervoor rekent het Cameracollege geen extra kosten.

We denken graag met u mee.
Alle lesdagen zijn van 10:00uur tot 16:00uur (inclusief lunch), maar kunnen soms uitlopen.

 

Ochtend


Support/Rigging
Theorie: terminologie / beweging en emotie
Praktijk: bouwen stands en support voor lighting control
C-stands, wind-ups, gripheads, gag gobo, long arms, flags/cutters, butterfly, dirtbags, appleboxen 

 

Middag


Camerabeweging
Praktijk: bouwen en bedienen dolly(track), sliders, Mini-Jib en cameracrane
Track levelen / support, track wedges, werken met precision tracks, Elemack mount, remote cameraheads, turnstiles, counterweights, veiligheid 

Aanmelden Voor Deze Studie

  • TELEFOONNUMMER:
  • Type de Captcha code