studie: Cameratechniek

Duur
2 dagen
Lesdagen
dinsdag, woensdag
Maanden:
Januari, maart, juli,
september, november

Lesmateriaal:
Notitieschrift
Toetsmomenten:
Nee
Aantal deelnemers:
5 (max) 
Kosten:
€ 850,-

De Studie

Tijdens een training wordt een student opgeleid in bepaalde specialisaties, die hij/zij in de uitoefening van het audiovisuele vak kan gebruiken.
Deze trainingen stellen een student in staat zich in de markt te positioneren met hoogwaardige kennis en vaardigheden.

 

Bij de Videotechniek training krijgt de student inzicht in licht (optica), objectieven(lenzen), sensoren, signalen en bewerkingen daarvan, videoformaten (RAW en component) en codecs. Na deze training weet de student exact wat analoog en digitaal video is en wat voor technische onderdelen er bij een camera, recorder of montage-software een rol spelen in de kwaliteit en bewerkbaarheid van beeld. Een cameraman of editor zal hierdoor een hogere kwaliteit uit apparatuur weten te halen, beter invulling geven aan wensen van klanten of met deskundigheid adviseren bij inzet/aanschaf apparatuur.

 

Het Cameracollege maakt tijdens deze studie enkel gebruik van de meest moderne, professionele camera’s (broadcast-norm of hoger, HD, 2K of UltraHD), met alle gangbare accessoires zoals statieven, lichtsets, fieldmonitors, audio/video-zenders, matteboxen, filtersets, etc. 


De docenten aan deze training behoren tot de besten in hun vak. Ze hebben ieder minstens 20 jaar ervaring en zijn nog steeds werkzaam aan televisie-/filmproducties in binnen- en buitenland. Ze zijn lid van (ere-)organisaties zoals het Netherlands Society of Cinematographers (N.S.C.), de Colorist Society International (C.S.I.) of het Guild of Television Cameramen (G.T.C).

 

Doelgroep en Toelatingseisen

Deze studie is geschikt voor iedereen die zich (verder) wil verdiepen in videotechniek.
Onder deze doelgroep vallen, onder andere: cameramensen, editors, camjo’s, journalisten en/of regisseurs, producenten, fotografen, instellingen/organisaties die gebruik maken van audiovisuele technieken en iedereen die een beroep voor de video-, televisie- en/of filmbranche ambieert of een audiovisueel productiebedrijf wil starten.

 

Voor deze studie dient u te beschikken over affiniteit met video/film (geen ervaring vereist), kunt u Nederlands verstaan, spreken en schrijven en bent u in het bezit van een diploma van voortgezet/secundair onderwijs.

 

Indien u vermoedt, niet aan de toelatingseisen te voldoen, kunt u een intake-gesprek met de hoofddocent aanvragen, waarbij we kijken of deelname toch (eventueel in een aangepaste vorm) haalbaar kan zijn.

 Studie – inhoud

Deze studie wordt doorgaans op vaste dagen gepland, maar het is ook mogelijk een alternatieve planning aan te vragen. Hiervoor rekent het Cameracollege geen extra kosten.

We denken graag met u mee.
Alle lesdagen zijn van 10:00uur tot 16:00uur (inclusief lunch), maar kunnen soms uitlopen.

 

Dag 1


Optica en sensoren (dinsdag)
Theorie: lenzen, camerasystemen, recorders, videotechniek
Optische elementen (lenzen, filters, OLPF’s) aberratie, vervorming, Modulation Transfer Function, sensoren, Bayer filter

 

Dag 2


Signaalprocessing en recorders (woensdag)
Theorie: signaalprocessing, RAW en codecs
colorspace, gammaspace, knee, RAW-workflows, interframe/intraframe/LONGGOP, data (bit/byte)

Aanmelden Voor Deze Studie

  • TELEFOONNUMMER:
  • Type de Captcha code