studie: digitalcinema

Duur
2 dagen 
Lesdagen
woensdag, donderdag
Maanden:
Januari, maart, juli
september, november

Lesmateriaal:
Notitieschrift
Toetsmomenten:
Nee
Aantal deelnemers:
4 (max) 
Kosten:
€ 950,-

De Studie

Tijdens een training wordt een student opgeleid in bepaalde specialisaties, die hij/zij in de uitoefening van het audiovisuele vak kan gebruiken.
Deze trainingen stellen een student in staat zich in de markt te positioneren met hoogwaardige kennis en vaardigheden.

 

Bij de training Digital Cinema krijgt de student inzicht (en vaardigheden) in camerabediening en belichting voor cinematografische producties (high end camerawerk), zoals commercials, drama-series, documentaires en speelfilms. Digitale cinematografische camera’s zijn bereikbaar geworden voor producties die voorheen op 16mm of video zouden worden gedraaid. Deze nieuwe technieken vereisen een andere benadering van de cameraman. Na deze training weet hij/zij niet alleen met deze apparatuur te werken maar er ook het maximale uit te halen.

 

Het Cameracollege maakt tijdens deze studie enkel gebruik van Sony, Red of Arri digitale cinema camera’s met alle bijpassende accessoires, HMI-licht, Arri skypanels, referentie monitors, Sekonic lichtmeters, Anamorphic cinema-lenzen, wireless follow focus etc. 


De docenten aan deze training zijn Directors of Photography en behoren tot de besten in hun vak. Ze hebben ieder minstens 20 jaar ervaring en zijn nog steeds werkzaam aan televisie-/filmproducties in binnen- en buitenland. Ze zijn lid van (ere-)organisaties zoals het Netherlands Society of Cinematographers (N.S.C.), de Colorist Society International (C.S.I.) of het Guild of Television Cameramen (G.T.C).

 

Doelgroep en Toelatingseisen

Deze studie is geschikt voor iedereen die zich (verder) wil verdiepen in cinema camera’s.
Onder deze doelgroep vallen, onder andere: cameramensen, regisseurs, producenten, fotografen, instellingen/organisaties die gebruik maken van audiovisuele technieken en iedereen die het beroep van Director of Photography, AC, DIT, gaffer in de filmbranche ambieert of een audiovisueel productiebedrijf wil starten.

 

Voor deze studie dient u te beschikken over affiniteit en ervaring met camerawerk, kunt u Nederlands verstaan, spreken en schrijven en bent u in het bezit van een diploma van voortgezet/secundair onderwijs.

 

Indien u vermoedt, niet aan de toelatingseisen te voldoen, kunt u een intake-gesprek met de hoofddocent aanvragen, waarbij we kijken of deelname toch (eventueel in een aangepaste vorm) haalbaar kan zijn.

 Studie – inhoud

Deze studie wordt doorgaans op vaste dagen gepland, maar het is ook mogelijk een alternatieve planning aan te vragen. Hiervoor rekent het Cameracollege geen extra kosten.

We denken graag met u mee.
Alle lesdagen zijn van 10:00uur tot 16:00uur (inclusief lunch), maar kunnen soms uitlopen.

 

Dag 1 (woensdag)


Cameratechniek
Theorie: werking/eigenschappen van analoge en digitale filmcamera’s
sensoren, PL/PV-mounts, aspectratio’s, RAW/LOG recording, dynamisch bereik, signaal/ruisratio

 

Dag 2 (donderdag)


Cinematografisch Belichting en cameravoering
Praktijk/Theorie: verschillende armaturen / lighting control, werken met lichtmeter, highspeed
contrast gebruik, director’s viewfinder gebruik, waveform/histogram, pictorial/naturalistic belichting, negative fill, sensor calibratie, overcranking 

Aanmelden Voor Deze Studie

  • TELEFOONNUMMER:
  • Type de Captcha code