Training: Productie en Regie

Duur
2 dagen
Lesdagen
donderdag, vrijdag
Maanden:
Januari, maart, mei,
juli, september, november

Lesmateriaal:
Notitieschrift
Toetsmomenten:
Nee
Aantal deelnemers:
2 (max)
Kosten:
€ 675,-

De Studie

Tijdens een training wordt een student niet opgeleid voor een vak (zoals bij de opleidingen van het Cameracollege), maar krijgt hij/zij kort en diepgaand les over een bepaald onderwerp.

 

Bij deze training Productie en Regie, leert de student hoe hij/zij een audiovisuele productie moet voorbereiden en leiden. Vanaf het eerste klantcontact tot aan de oplevering van het eindproduct. Het is een welkome aanvulling voor cameramensen, regisseurs, editors die zich met totaalproducties willen bezighouden.

 

Het Cameracollege maakt tijdens deze studie enkel gebruik van de meest moderne, professionele camera’s (broadcast-norm of hoger, HD, 2K of UltraHD), met alle gangbare accessoires zoals audio/video-zenders, condensator microfoons, mixers, etc. 


De docenten aan deze training behoren tot de besten in hun vak. Ze hebben ieder minstens 20 jaar ervaring en zijn nog steeds werkzaam aan televisie-/filmproducties in binnen- en buitenland. Ze zijn lid van (ere-)organisaties zoals het Netherlands Society of Cinematographers (N.S.C.), de Colorist Society International (C.S.I.) of het Guild of Television Cameramen (G.T.C).

 

Doelgroep en Toelatingseisen

Deze studie is geschikt voor iedereen die zich op professioneel niveau wil bezighouden met regie/productie voor videoproducties.
Onder deze doelgroep vallen, onder andere: camjo’s, journalisten, regisseurs, (beginnende) videoproducenten, fotografen die willen uitbreiden met videoproductie, cameramensen die geïnteresseerd zijn in regiematige aspecten of bijscholing wensen, instellingen/organisaties die gebruik maken van audiovisuele technieken, iedereen die het beroep van regisseur/producent voor de corporate sector, televisie- en/of filmbranche ambieert of een audiovisueel productiebedrijf wil starten.

 

Voor deze studie dient u te beschikken over affiniteit met video/film (geen ervaring vereist), kunt u Nederlands verstaan, spreken en schrijven en bent u in het bezit van een diploma van voortgezet/secundair onderwijs.

 

Indien u vermoedt, niet aan de toelatingseisen te voldoen, kunt u een intake-gesprek met de hoofddocent aanvragen, waarbij we kijken of deelname toch (eventueel in een aangepaste vorm) haalbaar kan zijn.

 Studie – inhoud

Deze studie wordt doorgaans op vaste dagen gepland, maar het is ook mogelijk een alternatieve planning aan te vragen. Hiervoor rekent het Cameracollege geen extra kosten.

We denken graag met u mee.
Alle lesdagen zijn van 10:00uur tot 16:00uur (inclusief lunch), maar kunnen soms uitlopen.

 

Dag 1


Productie
Theorie: productieproces, apparatuur, verzekering, personeel
Praktijk: klantgesprek, ontwikkeling format, begroting, offerte
productieverzekeringen, (annulerings)voorwaarden, betalingsregelingen, callsheets-ontwikkeling, productiebegroting 

 

Dag 2


Regie
Theorie: verhaalstijlen, productie-vormen, postproductie

Praktijk: ontwikkelen formats, scripts, draaiboeken, creatief denken
previsualisatie, script-software, scène-ontwikkeling, spanningsboog, aansturen medewerkers

Aanmelden Voor Deze Studie

  • TELEFOONNUMMER:
  • Type de Captcha code