Secondary Grading

Duur
2 dagen
Lesdagen
vrijdag, zaterdag
Maanden:
Januari, maart, juli,
september, november

Lesmateriaal:
Notitieschrift 
Toetsmomenten:
Nee
Aantal deelnemers:
2 (max) 
Kosten:
€ 1125,-

De Studie

Tijdens een training wordt een student opgeleid in bepaalde specialisaties, die hij/zij in de uitoefening van het audiovisuele vak kan gebruiken.
Deze trainingen stellen een student in staat zich in de markt te positioneren met hoogwaardige kennis en vaardigheden.

 

Deze training Secondary grading is een must voor professionele editors/coloristen. Na deze training kan de student sfeer geven aan beeldmateriaal, doormiddel van kleur- en contrastgebruik.

 

Er wordt tijdens deze studie enkel gebruik gemaakt van moderne, professioneel uitgeruste Colorsuites, op basis van de nieuwste software / -hardware.


De docenten aan deze training behoren tot de beste coloristen ter wereld. Ze hebben ieder minstens 20 jaar ervaring en zijn nog steeds werkzaam aan televisie-/filmproducties in binnen- en buitenland. Ze zijn lid van de (ere-)organisatie Colorist Society International (C.S.I.)

 

Doelgroep en Toelatingseisen

Deze studie is geschikt voor iedereen die zich op professioneel niveau wil bezighouden met colorgrading.
Onder deze doelgroep vallen, onder andere: (beginnende) coloristen, editors, Directors of Photography, DIT’s, camera-assistenten, cameramensen, regisseurs, fotografen die willen uitbreiden met videoproductie, instellingen/organisaties die gebruik maken van audiovisuele technieken, audiovisuele producenten en iedereen die het beroep van editor in de bedrijfsfilm-sector, televisie- en/of filmbranche ambieert of een audiovisueel productiebedrijf wil starten.

 

Voor deze studie dient u te beschikken over affiniteit met post-productiewerk of grading, kunt u Nederlands verstaan, spreken en schrijven en bent u in het bezit van een diploma van voortgezet/secundair onderwijs.

 

Indien u vermoedt, niet aan de toelatingseisen te voldoen, kunt u een intake-gesprek met de hoofddocent aanvragen, waarbij we kijken of deelname toch (eventueel in een aangepaste vorm) haalbaar kan zijn.

 Studie – inhoud

Deze studie wordt doorgaans op vaste dagen gepland, maar het is ook mogelijk een alternatieve planning aan te vragen. Hiervoor rekent het Cameracollege geen extra kosten.

We denken graag met u mee.
Alle lesdagen zijn van 10:00uur tot 16:00uur (inclusief lunch), maar kunnen soms uitlopen.

 

Dag 1


Coloring workflow
Theorie: YRGB/ACES, colorcorrectie hardware / GUI
Praktijk: project instellen, mediapool organiseren, conformeren van timelines

scenecut detection, broadcast safe vs. full scale, ACES IDTs/ODTs, emulsie en calibratie LUTs, Baselight, Davinci, Nucoda 

 

Dag 2


Colorgrading
Theorie: kleur/gamma stijlen
Praktijk: maken van LUTs/Looks, colorchecker charts, export

kodak/fujifilm emulsies, stabilizer, tracking, powerwindows, hue/sat/lum

Aanmelden Voor Deze Studie

  • TELEFOONNUMMER:
  • Type de Captcha code