Camjo

Duur
3 dagen 
Lesdagen
donderdag, zaterdag
Maanden:
Januari, maart, mei,
juli, september, november

Lesmateriaal:
Notitieschrift 
Toetsmomenten:
Nee
Aantal deelnemers:
4 (max)
Kosten:
€ 1075,-

De Studie

Tijdens een training wordt een student niet opgeleid voor een vak (zoals bij de opleidingen van het Cameracollege), maar krijgt hij/zij kort en diepgaand les over een bepaald onderwerp.

 

Bij de training Camjo leert de student alles over basistechnieken met betrekking tot de combinatie van camerawerk en journalistiek. Na deze training kan een journalist zelfstandig, en op een verantwoorde manier, met een compacte camera items maken.

 

Het Cameracollege maakt tijdens deze studie enkel gebruik van de meest moderne, professionele compacte camera’s (broadcast-norm of hoger, HD, 2K of UltraHD), met alle gangbare accessoires zoals statieven en zendermicrofoons.
Studenten hoeven geen sets te “delen”: iedereen krijgt zijn eigen camera-set tijdens de studie. 


De docenten aan deze training behoren tot de besten in hun vak. Ze hebben ieder minstens 20 jaar ervaring en zijn nog steeds werkzaam aan televisie-/filmproducties in binnen- en buitenland. Ze zijn lid van (ere-)organisaties zoals het Netherlands Society of Cinematographers (N.S.C.), de Colorist Society International (C.S.I.) of het Guild of Television Cameramen (G.T.C).

 

Doelgroep en Toelatingseisen

Deze studie is geschikt voor iedereen die zich op een professionele manier wil bezighouden met camerajournalistiek.
Onder deze doelgroep vallen, onder andere: journalisten en/of regisseurs, cameramensen, producenten, fotografen, instellingen/organisaties die gebruik maken van audiovisuele technieken en iedereen die een beroep in de video-, televisie- en/of filmbranche ambieert of een audiovisueel productiebedrijf wil starten.

 

Voor deze studie dient u te beschikken over affiniteit met camerawerk en journalistiek (geen ervaring vereist), kunt u Nederlands verstaan, spreken en schrijven en bent u in het bezit van een diploma van voortgezet/secundair onderwijs.

 

Indien u vermoedt, niet aan de toelatingseisen te voldoen, kunt u een intake-gesprek met de hoofddocent aanvragen, waarbij we kijken of deelname toch (eventueel in een aangepaste vorm) haalbaar kan zijn.

 Studie – inhoud

Deze studie wordt doorgaans binnen 1 maand gegeven, maar het is ook mogelijk de lesdagen te spreiden over meerdere maanden. Hiervoor rekent het Cameracollege geen extra kosten.

We denken graag met u mee.
Alle lesdagen zijn van 10:00uur tot 16:00uur (inclusief lunch), maar kunnen soms uitlopen.
Houdt u naast het onderstaand lesplan ook rekening met (gemiddeld) 1,5 uur per dag aan thuiswerk (aantekeningen bestuderen, opdrachten en tentamens).

 

Week 1


Camera (zaterdag)
Theorie: compositie/cameragebruik
Praktijk: preppen (voorbereiden) van camerasets en handheld camerawerk

Regel van derden, compositiebalans, stabiliteit, witbalans, hoofdruimte, kijkrichting, lichaamshouding

 

Week 2


Camera (donderdag)
Theorie: statiefgebruik
Praktijk: time-management, inregelen van camera’s/statieven, draaien van items op locatie

Statiefgebruik, timemanagement, découpage (draaien voor montage), beeldcompositie, beeldanalyse

 

Week 3

 

Camera (donderdag)
Theorie: geluid/interviewtechniek
Praktijk: draaien van interviews

Dynamische en condensator microfoons, zenders, mixers, spiegelen, microfoontechniek, omgaan met interviewkandidaten

Aanmelden Voor Deze Studie

  • TELEFOONNUMMER:
  • Type de Captcha code