Training Interviewtechniek
1 dag
woensdag
Januari, maart, juli,
september, november
Notitieschrift
Nee
4 (max)
€ 650,-
1 dag
woensdag
Januari, maart, juli,
september, november
Notitieschrift
Nee
4 (max)
€ 650,-
Tijdens een training wordt een student opgeleid in bepaalde specialisaties, die hij/zij in de uitoefening van het audiovisuele vak kan gebruiken.
Deze trainingen stellen een student in staat zich in de markt te positioneren met hoogwaardige kennis en vaardigheden.
Bij de training interviewtechniek leert de student alles over geluidsopname en basistechnieken met betrekking tot interviews. Na deze training weet de student exact welke microfoon geschikt is voor een bepaalde productie, hoe zenders/ontvangers functioneren, hoe geluid moet worden ingeregeld en opgenomen. Daarnaast leert de student belangrijke praktische zaken om op een professionele manier interviews af te nemen.
Het Cameracollege maakt tijdens deze studie enkel gebruik van de meest moderne, professionele camera’s (broadcast-norm of hoger, HD, 2K of UltraHD), met alle gangbare accessoires zoals audio/video-zenders, condensator microfoons, mixers, etc.
De docenten aan deze training behoren tot de besten in hun vak. Ze hebben ieder minstens 20 jaar ervaring en zijn nog steeds werkzaam aan televisie-/filmproducties in binnen- en buitenland. Ze zijn lid van (ere-)organisaties zoals het Netherlands Society of Cinematographers (N.S.C.), de Colorist Society International (C.S.I.) of het Guild of Television Cameramen (G.T.C).
Deze studie is geschikt voor iedereen die op een verantwoorde manier interviews wil afnemen.
Onder deze doelgroep vallen, onder andere: journalisten en/of regisseurs, cameramensen, editors, camjo’s, producenten, fotografen, instellingen/organisaties die gebruik maken van audiovisuele technieken en iedereen die een beroep in de video-, televisie- en/of filmbranche ambieert of een audiovisueel productiebedrijf wil starten.
Voor deze studie dient u te beschikken over affiniteit met video/film (geen ervaring vereist), kunt u Nederlands verstaan, spreken en schrijven en bent u in het bezit van een diploma van voortgezet/secundair onderwijs.
Indien u vermoedt, niet aan de toelatingseisen te voldoen, kunt u een intake-gesprek met de hoofddocent aanvragen, waarbij we kijken of deelname toch (eventueel in een aangepaste vorm) haalbaar kan zijn.
Deze studie wordt doorgaans op vaste dagen gepland, maar het is ook mogelijk een alternatieve planning aan te vragen. Hiervoor rekent het Cameracollege geen extra kosten.
We denken graag met u mee.
Alle lesdagen zijn van 10:00uur tot 16:00uur (inclusief lunch), maar kunnen soms uitlopen.
Ochtend
Geluid/apparatuur
Theorie: microfoons, zenders, mixers en recorders
Geluidsgolven, zenderfrequenties, radiogolven, interferentie, microfoonkeuze, proximity filters, samplefrequentie/-resolutie
Middag
Interviews
Praktijk: vox pops (straatquotes) opnamen, verschillende audio-apparatuur aansluiten / inregelen
Line/Mic-ingangsgevoeligheid, phantompower, attenuate, squelch, lavelier, omnidirectional, plopkappen, windjammers, stereo/mono