Training AVID MC101
3 dagen
dinsdag, woensdag, donderdag
Januari, maart, juli,
september, november
Notitieschrift
Nee
4 (max)
€ 1375,-
3 dagen
dinsdag, woensdag, donderdag
Januari, maart, juli,
september, november
Notitieschrift
Nee
4 (max)
€ 1375,-
Tijdens een training wordt een student opgeleid in bepaalde specialisaties, die hij/zij in de uitoefening van het audiovisuele vak kan gebruiken.
Deze trainingen stellen een student in staat zich in de markt te positioneren met hoogwaardige kennis en vaardigheden.
Deze driedaagse training in Avid Mediacomposer-montage vormt de basis voor functioneel, inhoudelijk monteren van video- en filmproducties.
Deze studie geeft de benodigde basiskennis van concepten, gereedschappen en procedures van het Avid Mediacomposer systeem. Na deze training is de student in staat om binnen een deadline een goed gebalanceerd inhoudelijk verhaal te monteren met een exacte screenplay lengte.
Er wordt tijdens deze studie enkel gebruik gemaakt van moderne, professioneel uitgeruste edit-sets, op basis van de nieuwste Avid-software / -hardware.
Sessie tijd wordt verdeeld tussen demonstratieprojecten en hands-on praktijk, met voldoende tijd voor experimenten met ruw-materiaal.
Ondanks het feit dat er op Avid software wordt gewerkt, is dit met name een training die zich richt op basis-principes zoals workflow van de edit (ingest, videoformaten, inhoudelijk monteren, audioprincipes/afwerking), die in algemene zin ook voor andere softwarepakketten gelden; een vertaling naar een ander edit-pakket is dan ook eenvoudig en snel te maken.
De docenten aan de Training Avid MC101 behoren tot de besten in hun vak. Ze hebben ieder minstens 20 jaar ervaring en zijn nog steeds werkzaam in postproductie aan televisie-/filmproducties in binnen- en buitenland. Ze zijn lid van (ere-)organisaties zoals de Colorist Society International (C.S.I.)
Deze studie is geschikt voor iedereen die zich op professioneel niveau wil bezighouden met inhoudelijke montage.
Onder deze doelgroep vallen, onder andere: editors, camjo’s, journalisten en/of regisseurs, cameramensen die geïnteresseerd zijn in montagetechnieken of omscholing wensen, fotografen die willen uitbreiden met videoproductie, instellingen/organisaties die gebruik maken van audiovisuele technieken, audiovisuele producenten en iedereen die het beroep van editor in de bedrijfsfilm-sector, televisie- en/of filmbranche ambieert of een audiovisueel productiebedrijf wil starten.
Voor deze studie dient u te beschikken over affiniteit en ervaring met camerawerk, kunt u Nederlands verstaan, spreken en schrijven en bent u in het bezit van een diploma van voortgezet/secundair onderwijs.
Indien u vermoedt, niet aan de toelatingseisen te voldoen, kunt u een intake-gesprek met de hoofddocent aanvragen, waarbij we kijken of deelname toch (eventueel in een aangepaste vorm) haalbaar kan zijn.
Deze studie wordt doorgaans op vaste dagen gepland, maar het is ook mogelijk een alternatieve planning aan te vragen. Hiervoor rekent het Cameracollege geen extra kosten.
We denken graag met u mee.
Alle lesdagen zijn van 10:00uur tot 16:00uur (inclusief lunch), maar kunnen soms uitlopen.
Dag 1 (dinsdag)
Algemene videotechniek en Montagesystemen
Theorie: videocodecs, werking/eigenschappen van montage hardware en software en montage methodieken
Praktijk: voorbereiden van projecten en inhoudelijk monteren
codecs, 8bit/10bit video, datarates, RAID configuratie, GPU gebruik, methodieken van Eisenstein, nouvelle vague, spot-technieken, GUI-layout
Dag 2 (woensdag)
Montage van fictie-materiaal
Theorie: spot-technieken, avid functies, workflows bij drama-montage
Praktijk: selecties maken, materiaal rangschikken, snij-momenten bepalen, trimming/extending
dual viewer-layout, timeline-configuratie, L-cuts/J-cuts, offline-workflows
Dag 3 (donderdag)
Montage van varia materiaal (items/bedrijfsfilms e.d.)
Praktijk: spotten, verhaal structuur aanbrengen, offline montage, toevoegen muziek, lappen/trimming
paper timeline, routing, multilayering, framenauwkeurig monteren, screenplay lengte, deadlines